- HABERLER Paylaş

Ülkeler Arası ilk Helal Turizm Kongresi Alanya’da

19 Nisan 2017 Çarşamba
‘‘ Türkiye’nin ülkeler arası çerçevede Helal Turizmin ilki olan organizasyon Alanya’da düzenlendi.  Kongrede, Helal seyahat etmek ve turizmde bulunmak Müslüman insanların hakkı olduğu dile getirildi. ’’

Akdeniz’in incisi Antalya’nın Alanya ilçesinde düzenlenen ilk ülkeler arası Helal Turizm Kongresi etkinliğine ülkemizden başka 13 adet devletten 150’ye yakın akademisyen ve girişimce dahil oldu. Etkinliğin açılış konuşması Kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim okunarak başlandı. Helal turizm pazarının 2015 senesinden günümüze 110 milyon turist ile 430 milyar liralık hacme vardığı belirtildi.

Helal Turizm Müslümanların hakkı

Kongrede, 450 milyar liraya yaklaşan bir sektörden pay edinmek ve bu sektörü daha da ileri götürmek gerektiği vurgulandı. Alanya’da bulunan otellerin ve turizm sektörü bu anlamda da öncülük yaptılar. Günümüzde 5 otel bu kapsamda belge sahibi oldu. Elbette helal turizm  ve seyahatte bulunmak Müslümanlara yönelik bir haktır, şeklinde ifadelerde bulundu. Alanya’da otellerin helal turizm konsepti ile ön safhalara gelmeye başladığı ifade edildi. Yabancılarında bir hayli yoğun şekilde ilgilendiği kongrede katılımda bulunanlar çalışmaları da diğer katılımcılar ile paylaştı. Günüüzde oldukça önem kazanmış olan helal belgesi hakkında daha fazla bilgi için sayfamızı ziyaret ediniz.
Tüm Haberler

Marka Tescil ve Patent Tescil işlemleriniz için www.sistempatent.com.tr sayfasına bakınız.