- HABERLER Paylaş

Ülkemiz Organik tarımda 30'uncu Basamakta

9 Mayıs 2017 Salı

‘‘Dünya genelinde organik tarımda ülkemiz 30. basamakta yer almaktayız. Dünya genelinde organik tarım uygulamalarında, üretim sahası bulunan ülkeler içinde ülkemizin 30’uncu basamakta yer aldığı belirtildi. ’’

Ülkemiz organik tarımda 30'uncu basamakta yer almasını değerlendiren ve ülkemizin organik tarım potansiyeli ele alan uzmanlar, dünya genelinde talepler genel olarak organik ürünlerde yoğunlaşmakta olduğu belirtti. Bu durum, Berlin Fuarı ve hallere gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerimiz sonuçlarımızda yeniden tespit edildi. Dünyada organik ürün tüketimi son sürat yükseltmek. Sadece Almanya’nın organik tarım ürünleri dış ülkeden alımı 35 milyar lirayı geçtiğini ifade edildi.

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamada ülke olarak 30'uncu basamakta yer aldığımız organik tarımın zıttı olan konvansiyonel tarım metotu, toprağı verimsiz kılan klasik kimyasal içerikli gübreler ve ilaçların yer altı sularına işleyerek ekosistemi negatif yönde etkilediğini belirterek, şu açıklamalarda bulunuldu: 

Ülke olarak 30’uncu basamakta yer aldığımız Organik Tarım, konvansiyonel tarıma kıyas ile % 30 oranında daha çok iş gücü temin etmektedir. 2014 yılında dünya genelinde 172 devlette 45 milyon hektarlık arazide 2.5 milyon organik üretici nezdinde organik tarım gerçekleştirildi. Bu sene itibari ile de dünya genelinde organik tarım ticareti ise yaklaşık 240 milyar lira. Organik tarımın, canlılara ve çevreye dost olan üretim metotlarını kapsayan yetiştiricilikte insana ve çevreye zarar teşkil eden yapay kimyasal gübrelerin ve tarım ilaçlarının uygulanmadığı bir tarım şekli olduğu aktarıldı.
Tüm Haberler

Marka Tescil ve Patent Tescil işlemleriniz için www.sistempatent.com.tr sayfasına bakınız.