- HABERLER Paylaş

Gezi Tekneleri Ve Yat Direktifi Yürürlüğe Geçirildi

23 Haziran 2017 Cuma
Gezi tekneleri ve yat yönetmeliği yürürlüğe geçirildi. Türk bayrağı bulunan gezi tekneleri ve yatlar adına CE uygunluk işaretlemesine yönelik şartlar , 1 Temmuz 2018 tarihinde uygulanmaya başlanacak.

Gezi tekneleri ve yat yönetmeliği yürürlüğe geçirildi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından, Gezi Tekneleri ve Yatlar Direktifi, Resmi Gazete de yayımlanmasının ardından yürürlüğe kondu.

Yürürlüğe giren direktife göre, gezi tekneleri ve yatların imalatı ve üretim ihtiyaçları ile birlikte bu ürünlerin ihtiyaçlara uygun pazara sunulması adına CE belgesine yönelik yöntem ve temeller belirlendi.

Üretimi, yürürlükten kaldırılan Gezi Tekneleri Direktifi doğrultusunda gerçekleşmiş olan gezi tekneleri ve gezi motorları, 2018 yılının 1 Temmuz’una kadar ülkemizde piyasaya sürülebilecek.

Ülke dışında bulunan yada yabancı bayraklı teknelerin Türk Bayrağına geçişine yönelik bildirim doğrultusunda yabancı ülkeler getirilen tekneler adına CE işaretlemesine yönelik hükümler, 1 Temmuz 2018 tarihi itibari ile geçerli olacak.

Tüm Haberler

Marka Tescil ve Patent Tescil işlemleriniz için www.sistempatent.com.tr sayfasına bakınız.