- İnşaatta Kullanılan CE Belgesi Kapsamındaki Ürünler Paylaş

İnşaatta Kullanılan CE Belgesi Kapsamındaki Ürünler

Ce belgesi veya işareti, Avrupa Birliğï’nin belirli ürün sınıflarında yer alan ürünlerin Avrupa pazarında serbest şekilde dolaşımı adına ürünlere uygulanan teknik standartlara ve bunu ifade eden sertifikaya denir. CE belgesi kapsamında inşaat malzemeleri ise, Bir inşaatın yapılabilmesi için kullanılan bütün malzemelere denir. İnşaatta kullanılan ce belgesi kapsamındaki ürünler, öncelikle kaba inşaatı oluşturulur. İnşaat aşamasındaki en temel görevlerden biri de koordine bir şekilde yapı malzemeleri seçimidir.

İnşaat malzemeleri genellikle yapının proje mimari tarafından tasarım sürecinde türü belirtilebilir. Fakat bu ön seçim yalnız birim fiyat tespiti için ön bilgi olur. Bu yapılan ön seçim malzemenin siparişi için yeterli değildir. Malzemenin adedi, kalitesi, ebadı, üretici firmanın adı vb. operasyonların düzgün belirlenmesi gerekir. Özellikle malzemenin fiyatı ve performansı hususları için inşaatçının verimli araştırma gerçekleştirmesi yada yaptırması gerekir.

İnşaatta Kullanılan CE Belgesi Kapsamındaki Ürünler

Ahşap

Ağaçtan tedarik edilen organik esaslı bir yapı malzemesidir. En eski yapı malzemelerinden birisidir. Kullanış ve doğal bir yapı malzemesidir. Üstünlük olarak diğer yapı malzemelerine göre daha az özelliktedir.

Alçı    
Yapılarda kalıp çıkarma için alçı taşının toz şekline getirilmesinden tedarik edilen madde, suyla karıştığında sertleşme niteliği gösterir. Yapı sektöründe birden fazla yerde uygulanmaktadır.

Alüminyum     
Çok kolay ve hafif işlenebilir yapıya sahip olan ürün hafif, gümüş gibi beyaz renkte ve bir elemandır. Kaynama noktası fazladır. Elektriği ve ısıyı iyi derece iletir. Kaynama noktası çok yüksektir. Çelikten ve demirden sonra dünyada en fazla kullanılan metaldir.

Boru    
Bir yerden başka bir yere problemsiz bir biçimde sıvı, gaz vb. iletmeye yarayan uçları açık, içi boş silindir biçiminde olan bir maddedir.Yapı sektöründe oldukça değerli bir yere sahiptir.

Çimento    
Bağlayıcı malzeme olarak yaygın şekilde kullanılan bir maddedir. Toz sınıfında olan çimento, su ile karıştırıldıktan sonra bağlayıcı nitelik kazanır. Katılaşma koşullara bağlı olarak değişken nitelik gösterir. İnşaat sektörünün olmazsa olmaz yapı malzemelerindendir.

Demir-Çelik
Binaların yapısal bileşeni için değerli malzemeleridir. Betonarme yapılarda kayma vb. gerilmeleri önlemek için betonun içine koyulan özel olarak biçimlendirilmiş maddelere denir.

Doğal Taşlar  
Minerallerin bir araya gelmesiyle meydana gelen topluluklardır. Yapı işlerinde kullanılmaya uygun taşlara doğal yapı taşları ismi verilmektedir. Genellikle temellerde, zemin, duvarlarda, çatı kaplamalarında yoğun bir şekilde uygulanmaktadır.

Gaz Beton        
Diğer yapı malzemelerine oranda daha hafif bir yapı malzemesidir. Yaklaşık olarak %85’i basınçlı hava yer alan gözeneklerden meydana gelmektedir. Çok amaçlıdır ve geniş bir kullanım sahasına sahiptir.

Hazır Beton       
Yüksek basınç dayanımına sahip olan dayanıklı bir malzemedir. Çimento, agrega, suyun karıştırılmasıyla arzu edilen kalıbın şeklini alan kompozit bir inşaat malzemesidir.

Kireç         
Su ile karıştırılıp kuruduktan sonra katılaşma niteliği gösteren, kireç taşının ısıtılmasıyla elde edilen beyaz renkli bağlayıcı bir maddedir. Yapı sektöründe birçok alanda uygulanır.

Plastik
Plastik ihtiyacı doğada elde edilebilecek bir madde değildir. Çeşitli elementlerin birleştirilmesiyle elde edilir. Plastikler arzu edilen şekilde kalıplanabilir ve şekil verilebilir. Yapı sektöründe plastik yer döşemeleri, su tesisatı, PVC yer döşemeleri vb. malzemelerde kullanılır.

Seramik   
Birden fazla metalin ve metal olmayan bir elementin yüksek ısıda bir araya getirilmesiyle meydana gelen inorganik bileşiktir. Genel kullanım alanları; Fayans, Tuğla, Porselen Kiremit vb.

Tuğla ve Kiremit
Kil bazlı toprağın sıcatılıp kurutulmasıyla elde edilen bir yapı malzemesidir. Bağlayıcı maddeler ile tutturularak duvar inşasında kullanılır.

Yalıtım Malzemeleri
Günümüzde yapılarda; su yalıtımı, ses yalıtımı, ısı yalıtımı, çatı yalıtımı, vb. uygulamalar ile ciddi enerji tasarrufu elde edilmektedir. Ülkemizdeki bazı ısı yalıtım malzemeleri; EP, Cam yünü, Taş yünü, ve XPS yalıtım malzemeleri.

İnşaatta Kullanılan Ürünlere CE Belgesi veya işareti için SİSTEM KALİTE belgelendirme ve danışmanlık kuruluşu olarak, çeşitli test ve muayene danışmanlık hizmetleri gibi teknik hizmetler de sunmaktayız. Bu kapsamda İnşaatta Kullanılan Ürünlere CE Belgesi veya işareti hususunda daha ayrıntı bilgi sahibi olmak için, SİSTEM KALİTE belgelendirme ve danışmanlık kuruluşu olarak tecrübeli yönetici ve personellerimiz ile her zaman yanınızdayız.

Marka Tescil ve Patent Tescil işlemleriniz için www.sistempatent.com.tr sayfasına bakınız.