- ISO 50001 Belgesi Nasıl Alınır? Paylaş

ISO 50001 Nasıl Alınır? konusunda izlenmesi gerek prosedürler bulunmaktadır. Sistem Kalite Belgelendirme Ve Test Danışmanlığı kuruluşu olarak bu prosedürleri sizler için açıklıyoruz. 

ISO 50001 nasıl alınır? konusunda belgelendirme kuruluşu olarak sizlere yardımcı olmaktayız. Tek yapmanız gereken kuruluşumuz ile iletişimne geçmenizdir.

Sistem Kalite Belgelendirme Kuruluşumuzun uygulayacağı tetkik 3.taraf tetkik şeklinde  tanımlanmaktadır. Ağı oluşturmuş  ve faaliyete geçirmiş olan kuruluşların belgelendirilmesi aşağıda anlatılan işlem süreçlerinden sonra gerçekleştirilebilmektedir.

1.Teklif    

ISO 50001 enerji yönetim ağını oluşturarak belgeye sahip olmak isteyen kuruluşlar öncelikle belgelendirme kuruluşlarından fiyat teklifi alır. Belgelendirme kuruluşları ise fiyatlarını belirlerken belge verilecek kurumda çalışan personel adetine göre fiyatlarını belirlemektedirler. Kuruluşun  büyük olması tetkik için daha fazla gün ayrılmasına ihtiyaç duyduğu için tetkikin tüm proseslerinin gerçekleştirilmesinde öncelikli olarak çalışan adetinin bilinmesi gerekmektedir. Fiyat teklifinin kabul edilmesi durumunda belge verilecek olan firma, belgelendirme kurumuna ( SİSTEM KALİTE ) başvuru gerçekleştirir.

2.Müracaat

Belgeye sahip olmak isteyen firma, SİSTEM KALİTE’ye ait başvuru formunu doğru ve tam bir şekilde doldurarak başvuru esnasında enerji yönetim sistemi (ISO 50001) dokümanlarını ve istenen diğer ilave evrakları hazırlayarak belgelendirme kuruluşuna sunup başvurularını gerçekleştirirler.

3.Doküman Tetkiki 

SİSTEM KALİTE belgelendirme kuruluşumuza başvuruda bulunan kurum başvuru esnasında alakalı sistem veya sistemlere ait dokümanlarının bir nüshasını da sunar. Belgelendirme firması tarafından yetkilendirilen baş denetçi tarafından ağ dokümanları analiz edilerek  alakalı standart şartlarını karşılayıp karşılamadığı analiz edilir. Bu inceleme sonucunda koşullar karşılanmış ise firma inceleme planına dahil edilir. Karşılamaması halinde ise başvuru gerçekleştiren kuruma durum yazılı şekilde rapor edilerek noksanlıkların tedarik edilmesi istenir. Firmanın noksanlarını tedarik etmesinden sonra inceleme planına dahil edilir. Doküman tetkiki ile beraber baş denetçi tarafından ihtiyaç duyulması halinde bir ön ziyaret de gerçekleştirilebilmektedir.

4.Denetim Planlama

SİSTEM KALİTE  ISO 17021 koşullarına bağlı kalarak firmanın büyüklüğüne göre firma faaliyetlerinin yerinde görülmesi için ihtiyaç duyulan inceleme süresini, uygun denetçileri ve tarihi belirler. Bu bilgiler kuruma ulaştırılarak firmanın onayı talep edilir. Firmanın onayının ardından alakalı tarihte inceleme gerçekleştirilir.

5.Denetim 

Koordine edilen tarihte kurum incelemesi gerçekleştirilir.İnceleme, açılış toplantısının gerçekleştirilmesiyle başlar. Daha sonra inceleme programına uygun olarak alakalı birimler yerlerinde ziyareti gerçekleştirilerek sistem koşullarına ait dokümanlar ve faaliyetleri denetçiler tarafından incelemesi gerçekleşir. Tüm standart maddeleri ve birimlerin tetkikinin ardından denetçiler var ise bulgularını analiz ederek belgelendirme için olumlu yada olumsuz olarak karar verir.Bu karar kapanış toplantısı aracılığıyla kuruma da iletilir. Denetim ekibinin verdiği karar negatif ise alakalı uygunsuzlukların düzeltilmesi istenir. Denetim ekibinin verdiği görüş olumlu ise yada uygunsuzlukların tedarik edilmesi ile belgelendirme firması tarafından onaylanmasının ardından belgelendirme firmasının iç prosedürü işlemeye başlar. 

6.Sözleşme 

Raporların alakalı komite tarafından analizinin gerçekleştirip teyit edilmesi durumunda sertifikalar hazırlanarak kurum ile belgelendirme sözleşmesi gerçekleşir ve alakalı ağ belgesi kuruma sunulur. Belgeler ve sözleşme üç sene geçerli olup bu süre zarfı dahilinde belgelendirme firması tarafından senede minimum 1 kez  gözetim tetkiki gerçekleşerek ağ koşullarının devamlılığının takibi gerçekleştirir. Bu tetkikin neticeleri ve sözleşme koşulları baz alınarak bu çalışmalar sürdürülür.

7. Belge Yenileme

ISO 50001 belgenin devamlılık süresi bitmeden bir iki ay önce, belge sahibi olan kurum müracaat gerçekleştirerek, belge süresinin uzatılması talebinde bulunur.Bu durumda belgenin denetimi gerçekleşir ve belge geçerlilik süresi üç sene daha uzatılır. 

Müşterilerimizin beklentileri ve gereksinimleri doğrultusunda, kalite belgelendirme hizmetlerimizi geliştirmek için müşterilerimiz, çalışanlarımız ve İzmir iso 50001, İstanbul iso 50001, Ankara iso 50001, Eskişehir iso 50001, Bursa iso 50001, Adana iso 50001, Konya iso 50001, Kayseri iso 50001, Antalya iso 50001 ofislerimiz aracılığı ile müşterilerimize geri bildirim yaparak süreçlerimizi en etkin ve verimli bir şekilde yönetmekteyiz.

Marka Tescil ve Patent Tescil işlemleriniz için www.sistempatent.com.tr sayfasına bakınız.