- SIK SORULANLAR Paylaş

İso Belgesi Başvuru

14 Şubat 2017 Salı
‘‘ İso; Ülkeler arası standartlar organizasyonu isminin kısaltılmış şeklidir. 1947’de kurulması ile birlikte, İsviçre'nin Cenevre Şehri bu organizasyonun merkezidir. İso belgesi; Hizmet alanı farklı sektörlerde faaliyette olan işletmelerin belirli bir standarda uygun olarak hizmet sunduklarını ispatlayan ve alanlarında yetkinliğinin bulunduğunu belirten bir belgedir. İso örgütü nezdinde yazılan standartlara göre belgelendirme işlemlerinin tümüne iso belgesi ismi verilir. İso belgesi başvuru; İso belgesi almayı talep eden bir firmanın belgeye sahip olabilmesi amacı ile atacağı ilk adımdır. Belge başvuru işlemi yani belge müracaatı adına Sistem Kalite belgelendirme ve test danışmanlığı şirketimize iletişme geçerek ilk adımı atmış olursunuz. ’’

İso belgesi başvuru işlemi İso belgesi sahibi olabilmek adına belgelendirme süreçlerin başlangıç noktasıdır.

Sistem Kalite belgelendirme ve test danışmanlığı şirketimiz nezdine müracaatta işleminde bulunmanızın durumunda kaliteli personellerimiz ile profesyonel hizmet sunmaktayız.

‘‘ İso Belgesi Kapsamında Sistem Kalite Belgelendirme ve Test Danışmanlığı Kuruluşumuz 1999’dan günümüze bilgilendiriyoruz, belgelendiriyoruz… ’’

İso belgesi başvuru şeklinde kısaltılan konunun asıl ismi, İso 9001, İso 14001, İso 22000 veya İso 27001 belgelerine ya da bu sıraladığımız belgelerden bir tanesine ya da bir kaçını almak için müracaatta bulunulmasıdır.

İso belgesi müracaatına, İso 9001 müracaatı da diyebiliriz. Bu işlem belgeye sahip olmanız açısından ilk adımdır. İso belgesi için nereye başvurulduğu hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorsanız linke tıklayınız.

İso belgesi müracaatı amacı ile Sistem Kalite belgelendirme ve test danışmanlığı kuruluşumuzla iletişime geçilmesi akabinde belgeye temin etmeniz artık oldukça basittir. İso belgesi hakkında, ilgili eğitimleri, bilgilendirmeleri ve dokümantasyon çalışmalarını firma ile beraber planlı bir şekilde yapacağız. Bu süreçler doğrultusunda sistemin getirdiği dokümanların tümünün tespitinde bulunacak ve hazırlanmaya süreci başlayacaktır. 

İso belgesi yani İso 9001 başvurusu, sistemin inşa edilerek uygulanması belgelendirme adına yeterli düzeyde olmak ile beraber müracaat aşamasına gelindiğinin kanıtı anlamı taşımaktadır. İso 9001, akreditasyon koşulları çerçevesinde belge temin edilir. İşletme başvuru aşamasında ilk önce hangi akreditasyon şirketinden İso 9001 ile belgelendirileceğine karar vermelidir.

Sistemin işletmede inşa edilmesinin ardından Sistem Kalite şirketimizce bir süre boyunca sistemin işletmede uygulanmasının takibinde bulunacağız ve sonrasında denetim faaliyeti gerçekleştireceğiz.

Marka Tescil ve Patent Tescil işlemleriniz için www.sistempatent.com.tr sayfasına bakınız.