- SIK SORULANLAR Paylaş

İso Belgesi Kimlere Verilir?

14 Şubat 2017 Salı
‘‘ İso; Ülkeler arası standartlar organizasyonu kuruluşunun isminin kısaltılmış şeklidir. Bu organizasyon 1947 senesinde kurulması ile birlikte İsviçre'nin Cenevre Şehri bu organizasyonun merkezidir. İso belgesi; Hizmet alanı farklı olan sektörlerde faaliyette bulunan işletmelerin belirli bir standarda uygun şekilde hizmet sunduklarını ispatlayan ve alanlarında yetkinliğinin bulunduğunu belirten belgedir. İso örgütü nezdinde yazılan standartlara göre belgelendirme işlemlerinin tümüne iso belgesi ismi verilir. İso belgesi kimlere verilir? soruna cevabımız; kurumsal bir yapıya gelmeyi hedef alan küçük, orta ve büyük ölçekli işletmelerin tümü verilir. Diğer bir ifade ile işletme olarak belirli bir düşünceye, yükselme, prestij elde etmeye, rakiplerinin önüne geçmeye, fark yaratmaya çalışan tüm işletmelere verilir. Tüm İso Belgesini Sistem Kalite belgelendirme ve test danışmanlığı kuruluşumuzdan alabilirsiniz. ’

İso belgesi kimlere verilir? sorusunu şu şekilde yanıtlayalım. İso belgesinin bir sistem belgesi olduğu ve bu sebepten dolayı İso belgesi almak adına var olan ve işler durumdaki bir sistemden söz etmek gerekmektedir. Ve bu belge, kurumsal bir kimlik kazanmak isteyenlere verilir. Yalnız İso belgesi ürüne verilmez, işletmelere verileceğini belirtelim. 

İso ise, dünyada genelinde yer alan sanayi, ticari ve endüstri sektöründe hizmet sunmakta olan sektörler adına kalite standardı belirlemiş ve bu ölçütlerde belge çeşitleri meydana getirmiş kuruluştur.

‘‘ İso Belgesi Kapsamında Sistem Kalite Belgelendirme ve Test Danışmanlığı Kuruluşumuz 1999’dan günümüze bilgilendiriyoruz, belgelendiriyoruz… ’’

İso Belgesini Kimler alabilir?

  1. Kurumsal bir kimliğe sahip olmayı isteyen
  2. Ürün ve hizmet sunulması konusunda tutarlı olmayı arzu eden
  3. Pazar sahasında büyümeyi hedefleyen
  4. Müşterileri ile beraber aynı lisanı konuşma taraftarı olan
  5. Ürün ve hizmet imalatında müşteri taleplerinin takibinde bulunan
  6. Her zaman müşteri merkeziyetçilik yaklaşımını benimseyen
  7. Bir yönetim sistemine sahip olmayı talep eden
  8. Sürekli şekilde gelişme göstermek ve büyüme belirten bir şirket olmayı arzulayan
  9. Hatalı ve kaliteli olmayan üretimin masraflarından sıyrılmayı isteyen 
  10. İşleteme çalışanlarının işe dahil olmasını hedefleyen
  11. Ülkeler arası ticarete bulunmayı hedefleyen
  12. İşletme kapsamında güven veren bir bir iletişim ağı oluşturmayı hedefleyen
  13. Bir işi ilkinde doğru bir şekilde yapılmasını arzu eden
  14. İşletmede çalışan personellerin performansının sürekli şekilde yükselme eğilimi için olmasını arzulayan
  15. Verimlilik ve kar marjinalında sistematik bir şekilde yükselmeyi hedefleyen  küçük, orta ve büyük ölçekli işletme, şirket, kuruluşlar iso belgesi alabilir.
Faaliyet alanı ayırt etmeden işletme veya kuruluşların hepsine iso belgesi verilebilir ve bu kurumlar iso standartlarından yararlanabilir. Şirketlerde var olan pazarlama, birimi, satın alma departmanı, imalat, kalite kontrol işlemlerinin koordine edilmesi, düzenlenmesi ve kontrol işlemlerinin yapılması, olabilecek düzensiz durumlar karşısında ürün ve hizmet kalitesinde yaşanacak düşüşün, işletmede maliyetin artışının yükselmesinin, vakit kaybının, işletmenin imajın zedelenmesi yaşanacağı hususlarda kayıplar bu belge ile önlenmektedir. Belgeye sahip olunması ve standart koşullarının devamlılığının tedarik edilmesi ile kurum yada kuruluş bünyesinde önem teşkil eden anlamda bir karlılık elde edilebilir.

Marka Tescil ve Patent Tescil işlemleriniz için www.sistempatent.com.tr sayfasına bakınız.