- SIK SORULANLAR Paylaş

İso Belgesi Başvurusu

14 Şubat 2017 Salı

‘‘ İso; Ülkeler arası standartlar organizasyonu isminin kısaltılmış şeklidir. 1947’de kurulması ile birlikte, İsviçre'nin Cenevre Şehri bu organizasyonun merkezidir. İso belgesi; Hizmet alanı farklı sektörlerde faaliyette olan işletmelerin belirli bir standarda uygun olarak hizmet sunduklarını ispatlayan ve alanlarında yetkinliğinin bulunduğunu belirten bir belgedir. İso örgütü nezdinde yazılan standartlara göre belgelendirme işlemlerinin tümüne iso belgesi ismi verilir. İso belgesi başvurusu; İso belgesi almayı talep eden bir işletmenin belgeye sahip olması adına atacağı ilk adımdır. Belge başvurusu yanı müracaatı adına Sistem Kalite belgelendirme ve test danışmanlığı şirketimize müracaat ederek ilk adımı atmış olursunuz. ’’

İso belgesi başvurusu şeklinde ifade edilen kavram, İso 9001 müracaatıdır. Bu işlem belgeye sahip olmanız açısından ilk adımdır. Belgesi müracaatı işlemini Sistem Kalite belgelendirme ve test danışmanlığı şirketimiz nezdine gerçekleştirmeniz durumuna kaliteli personellerimiz ile profesyonel hizmet sunmaktayız.

‘‘ İso Belgesi Kapsamında Sistem Kalite Belgelendirme ve Test Danışmanlığı Kuruluşumuz 1999’dan günümüze bilgilendiriyoruz, belgelendiriyoruz… ’’

İso belgesi başvurusu şeklinde kısaltmada bulunulduğu konunun orijinal ismi İso 9001, İso 14001, İso 22000 yada İso 27001 belgelerine yada bu saydıklarımızdan bir tanesine yada birkaçına müracaatta bulunulmasıdır. 

İso belgesi alma amacı ile Sistem Kalite belgelendirme ve test danışmanlığı kuruluşumuz ile iletişime geçilmesi sonucunda belgeye sahip olmak artık oldukça basit hale gelir. İso belgesi konusunda ilgili eğitim ve bilgilendirme işlemlerini ve dokümantasyon çalışmalarını işletme ile beraber planlı bir şekilde gerçekleştireceğiz. Bu süreç akabinde sistemin getirdiği tüm dokümanlar tespit edilecek ve hazırlanmaya koyulacak.

İso 9001 sistemi kurulup uygulanması belgelendirme adına kafi olmak ile beraber İso 9001 ile belgelendirme kuruluşu müracaatına gelmiş anlamına gelmektedir. İso 9001 akreditasyon koşulları kapsamında belge temin edilir. Bu aşamada işletme ilk önce hangi akreditasyon şirketinden İso 9001 ile belgelendirilmeye karar vermelidir. 

Sistemin işletmede inşa edilmesinin ardından Sistem Kalite şirketi denetçilerimiz tarafından, bir süre sistemin işletilmesinin takibinde bulunacağız sonrasında ise denetim faaliyetleri yapacağız.

Sistem Kalite olarak iso belgesi için gerekli evraklar talep edeceğiz. Bu evraklar, Sistem Kalite şirketimize belge müracaatında bulunma esnasında işletmenin işleyişini ve resmiyet durumunu belgelemektedir Müracaat aşaması için bir takım evraklar gereklidir. Bu evrakları alt kısımda sizler için derledik.

İso  Belgesi Müracaatında Bulunmak için

  1. Belgelendirme müracaat formu Sistem Kalite şirketimizden temin edebilirsiniz.
  2. İmza Sirküsü
  3. Ticaret Sicil Gazetesi
  4. Vergi Levhası
  5. Ticaret ve Sanayi odası kayıt belgesi yada işlem belgesi
  6. Son bildirimde bulunan SSK Bildirgesi
Kuruluşa Ait Bilgiler;
  1. Şirketin esas uygulama sahası,
  2. İşlemenin logosu
  3. Çalışan personel sayısı, yetkilerinin tanımları ve etkinlik  şeması
  4. İşletmenin işlem sahası  ve İş  görme aşamaları 
  5. İşletmenin kalite politikası, kalite hedefleri, misyon ve vizyon
  6. Süreç performanslar
  7. Senelik olarak yaptığı üretim
  8. Boşluk Oranı
  9. Müşteri memnuniyet oranları
  10. Teyit edilmiş tedarikçi firma performansları
  11. Müşteri şikayetleri oranları
  12. Üretim Hacmi
  13. Üretim, kalite kontrol, üretime hazırlık  evresi , depolama ve  sevkiyat prosesleri
  14. Kalibrasyona tabi olan  ölçü birimleri ve aletleri
  15. Üretimde kullanılan mekanizmalar model tip, seri no, üretim senesi  ve üretici firma

Marka Tescil ve Patent Tescil işlemleriniz için www.sistempatent.com.tr sayfasına bakınız.