- SIK SORULANLAR Paylaş

İso 9001 Belgesi Devlet Desteği

14 Şubat 2017 Salı

‘‘ İso; Ülkeler arası standartlar organizasyonu isminin kısaltılmış şeklidir. 1947 senesinde kurulmuş olmak ile birlikte, İsviçre'nin Cenevre Şehri bu organizasyonun merkezidir. İso 9001; Kalite yönetim sistemin ismidir. İso 9001 Belgesi; Kalite yönetim sistemi koşullarını karşılayanlara verilen belgedir.

İso 9001 Belgesi Devlet Desteği ile Sistem Belgelendirme, ürün test ve analiz uygulamaları işletmelerin gelişmeleri, genel performanslarını ve rekabet gücünü yükseltmeleri bakımından önem teşkil eden bir adımdır. Ülkemizde şirketlerin gelişimi ve ilerlemesine destek vermek adına KOSGEB ve Dış Ticaret Müsteşarlığı nezdinde belgelendirme, test ve analiz desteği sunulmaktadır.

‘‘ İso Belgesi Kapsamında Sistem Kalite Belgelendirme ve Test Danışmanlığı Kuruluşumuz 1999’dan günümüze bilgilendiriyoruz, belgelendiriyoruz… ’’

İso 9001 Belgesi Devlet Desteği Belgelendirme

KOSGEB ve Dış Ticaret Müsteşarlığı işletmelerin akreditasyona sahip olan belgelendirme firmaları (Sistem Kalite) tarafından temin edilecek belgelendirme hizmet masrafları hususunda önem teşkil eden destekler vermektedir.

Sistem Kalite Belgelendirme ve test danışmanlığı kuruluşumuz İso 9001, İso 14001, İso 22000 hususlarında uluslar arası akreditemiz gerçekleşmiş bir belgelendirme kuruluşu olarak kuruluşumuzdan alınan İso 9001 hizmetleri destek kapsamı içinde yer almaktadır.

İso 9001 Belgesi Kosgeb Desteği

KOSGEB 201o yılından günümüze Kalite Yönetim sistemleri ve Belgelendirme hususlarında kuruluşlara destek sunmaktadır. Bu destekler müracaat edilen ile ve çalışan adetinde uygun olarak %50 ile %80 arasında değişme göstermektedir. Kuruluşlar sahip olacakları İso belgelerini akreditesi gerçekleşmiş belgelendirme firmalarından temin etmeleri durumunda halinde Kosgeb tutarın yarısından başlamak üzere iade destekleri vermektedir. İso 9001 müracaatından evvel Kosgeb’e müracaat edilerek belgelendirme desteğinizin Onayının gerçekleşmesi gerekmektedir. Belgelendirme desteğinizin onayının gerçekleşmesi gereken denetim tarafımızdan uygulanarak belgelendirme işlemleriniz sonuçlanır. Ücret, işletmeniz nezdinde fatura karşılığı şeklinde yatırılır ve ardından KOSGEB e ödeme beyanında bulunulur. Ödeme beyanının ardından KOSGEB’in tutar iade zamanın ilişkin olan KOSGEB Müdürlüğüne göre farklılık belirtebilir. Bu süre 15 Gün ile 180 gün arası değişme göstermektedir.

Bu programın amacı; ülkenin ekonomik ve sosyal gereksinimlerinin tedarik edilmesinde, küçük ve orta ölçekli kuruluşların payını ve verimliliğini yükseltmek, rekabet potansiyelini ve sevilerini artırmak, endüstride entegrasyonu finansal gelişmelere göre gerçekleştirmek için, Küçük ve Orta Ölçekli kuruluşları geliştirme ve destek verme idaresi başkanlığınca işleme konacak genel destek programı ile alakalı iş ve işlemlerin temelleri düzenlemektir. Bu program, küçük ve orta ölçeğe sahip kuruluşlara KOSGEB nezdinde uygulanacak genel destek programına yönelik temelleri kapsamına almaktadır.

Destek Programından Yararlanma Koşulu

Programdan faydalanmayı talep eden kuruluşun, KOSGEB Veri Tabanında olması şartı bulunmaktadır.

Programdan faydalanmayı talep eden kuruluş, KOSGEB Birimine müracaat eder. Müracaatı kabul gören kuruluştan taahhütname temin edilir. 
Kuruluşun taahhütname temin etmesi durumunda, taahhütnamenin KOSGEB departmanında kayda geçtiği tarih, programın başlangıç tarihi şeklinde kabul görür.

Destek programının süresi

Programın süresi kuruluş adına 3senedir. Üç senelik destek programı süresi sona ermesinin ardından, kuruluşun istemesi durumunda destek programı tekrardan devreye sokulabilir. Yeni destek programında, önceki destek programı çerçevesinde kuruluşa verilen destek oranına dikkat edilmez.

Test, Analiz Ve Kalibrasyon Desteği 

KOSGEB ve Dış Ticaret Müsteşarlığı kuruluşların, yurt dışı  ve ülke laboratuvarlarda akreditesi yapılmış test, analiz, inceleme veya tetkik ve kalibrasyon hususlarında alacakları hizmet masraflarına destek vermektedir.

Sistem Kalite Belgelendirme ve test danışmanlığı şirketimiz uluslar arası onayımız gerçekleşmiş olmak ile birlikte tarafımızdan alınan belgelendirme, test ve analiz  hizmetleri destek kapsamında yer almaktadır.

Dış Ticaret Müsteşarlığı Destekleri

Türkiye’de ticari faaliyette gerçekleştiren işletmelerin personellerinin İso 9001 kapsamında verimlilik, kalite, yönetim metotları, tasarım, ülkeler arası pazarlama gibi ile dış ticaret uygulamaları hususunda yer alan eğitim masrafları ile bu hususlarda alınacak danışmanlık hizmetlerine yönelik tutarlarını destekleme ve Fiyat İstikrar Fonundan (DFİF) tedarik edilmesi hedeflenmektedir.

Müracaat Edilecek Yer             : Dış Ticaret Müsteşarlığı

Müracaat Merci                        : İGEME, İhracatçı Birlikleri 

Faydalanacak İşletmeler           : Ticari faaliyet gerçekleştirenler

Destek Süresi                           : Eğitim Program bazında en çok 6 ay

Danışmanlık Hizmeti                : En çok 3 sene 

Destek Miktarı                          : Eğitim % 90 Danışmanlığa % 7

Marka Tescil ve Patent Tescil işlemleriniz için www.sistempatent.com.tr sayfasına bakınız.