- SIK SORULANLAR Paylaş

İso 9001 Logo

14 Şubat 2017 Salı
‘‘İso belgesi; Faaliyet alanı değişik olan sektörlerde icra eden işletmelerin belirli bir standarda uygun olarak hizmet verdiklerini ispatlayan ve bulundukları alanda yetkinliğinin olduklarını belirten belgedir. İso örgütü tarafından hazırlanan standartlara uygun olarak verilen belgelerin tümüne iso belgesi ismi verilir. İso 9001; Dünya genelinde en yaygın şekilde kullanım kalite yönetim sistemi belgesidir. İso 9001 logo; Belgelendirme kuruluşu tarafından belgelendirilen işletmelerin belge ile birlikte kullandığı işarettir. ’’

 

İso 9001 logo yani İso 9001 Belgesi adına logo kullanımı, yalnızca Sistem Kalite belgelendirme ve test danışmanlığı kuruluşumuzun yaptığı denetimlerden başarılı şekilde çıkmış ve belge almaya hak kazanmış işletmeler nezdinde kullanılabilir. Bu logoyu kullanabilmeniz için ilk önce Sistem Kalite belgelendirme ve test danışmanlığı kuruluşumuzun yapacağı denetimlerinden başarılı olmanız gerekmektedir.

 

‘‘ İso Belgesi Kapsamında Sistem Kalite Belgelendirme ve Test Danışmanlığı Kuruluşumuz 1999’dan günümüze bilgilendiriyoruz, belgelendiriyoruz… ’’

 

İso 9001 Logo Kullanımı
Belge sahibi olmaya hak kazanan işletmeler logo yada belgeyi bu talimatta bulunan koşullara uygun şekilde icra etmek durumundadır.

 

Belge sahibi olmuş işletmeler, alakalı olan akreditasyon şartlarına uygun olan logoyu icra etmek durumundadır.  Belge sahibi olmaya hak kazanmış işletmelere alakalı olan akreditasyon şirketinin belge ve logo kullanım uyarılarının da birer nüshası temin edilir.

 

İso Kullanım Şartları
9001 logo icra edilmesi ile akalı olarak bu talimatı resmi web sitemizde olan www.sistempatent.com web adresimizden güncel şekilde bulundurmaktayız.

 

İso 9001 logosunun faaliyet konuyor olması, faaliyet ettirilen doküman içeriğinden yada alakalı olan faaliyetten hiçbir şekilde Sistem Kalite sorumluluğunun bulunduğu anlamı çıkacak biçimde kullanımı gerçekleşemez.

 

Logo ve belgesi, belge çerçevesinde bulunmayan kısım, bağlı işletme yada iştiraklerde icra edilmez.

 

Logo ürün belgesi şeklinde kullanıma sunulamaz. Ürünlerin üzerinde kullanımın bulunulamaz. (Ürün, direk dokunabilen yada bir paket yada kutu içinde yer alabilir.)

 

Logo ürünlerin ambalajlarında, belgenin ürüne ait olduğunu değil, yönetim sistemine ait olduğunu ifade edecek şekilde beraber kullanımı gerçekleşebilir.

 

Belge sahibi işletme İso 9001 logosunu, reklam için yayınlarda, resmi evraklarda yada broşürlerde icra edebilir.
Belge gününün sona ermesi ile beraber işletme kesin bir suret ile İso 9001 logosunun faaliyetini durdurmak zorundadır.
Belgenin askıya alınması, geri çekilmesi hususlarında logonun icra edilmesine son verilmelidir.
Belge sahip olan işletmeler, belgelerine sahip olmasının ardından, belge süresinin devam etmesi akabinde bu uyarı  hükümlerini yerine getirmek ile sorumludur. Bu talimat haricinde logonun kullanımı tespit edilmesi durumunda düzeltici işlem prosedürüne uygun olarak işlem yapılır.
Belge ve logonun üçüncü kişiye devri yapılamaz.
Logo icra edilmesi formatı disket yada cd de belge ile beraber sunumu yapılacaktır ve logolar Web Sitesinden yayına sunulacaktır.
Logoların temin edilen orijinal renklerinde icra edilmesi tercih edilmek ile beraber talep edilen renkler kullanılabilir.
Logo adına üst kısımda ifade ettiğimiz oranlarda sabit kalmak kaydı ile boyutlar büyültülmesinin yanı sıra küçültülebilir.

 

Belge ve logo Sistem Kalite belgelendirme ve test danışmanlığımızın ait olmak ile birlikte; denetimde bulunan adres, izlenen yol, kapsamlar ile sınırlı duruma getirilerek işletmenin faaliyetine sunmaktayız. Hiçbir şekilde çoğaltılması söz konusu olamaz, üzerinde değişiklik ( tahrifat ) gerçekleşemez. Belgenin sonlanması ile orijinal belge Sistem Kalite belgelendirme ve test danışmanlığı kuruluşumuza iade edilmelidir. 

 

Belgenin ve Logo’nun yanlış icra edilmesinden meydana gelecek tüm sorumluluk belgelendirilmiş işletmeye ait olmaktadır.

Marka Tescil ve Patent Tescil işlemleriniz için www.sistempatent.com.tr sayfasına bakınız.