- SIK SORULANLAR Paylaş

İso Belgesi İzmir

14 Şubat 2017 Salı
‘‘ İso; Ülkeler arası standartlar organizasyonu kuruluşunun isminin kısaltılmış halidir. Bu organizasyon 1947 senesinde oluşturulması ile beraber İsviçre'nin Cenevre Şehri bu organizasyonun merkezi durumundadır. İso belgesi; Hizmet alanı farklı olan sektörlerde faaliyet gösteren şirketlerin belirli bir standarda uygun şekilde hizmet verdiklerini ispatlayan ve alanlarında yetkinliğinin olduklarını belirten belgedir. İso örgütü nezdinde oluşturulan standartlara göre verilen belgelerin tümüne iso belgesi ismi verilir. İso belgesi İzmir; İzmir ilinde iso belgesi ve iso belgeleri adına danışmanlık hizmeti sunan ve belgelendirme faaliyetinde bulunan kuruluşlardır. İzmir İso belgesi danışmanlık kuruluşu olarak Sistem Kalite, profesyonel yöneticilerimiz ve personellerimiz ile İzmiri ilinin tüm bölgelerinde siz değerli firmalarımıza belgelendirme ve test danışmanlığı hizmeti vermekteyiz. ’’

İso belgesi İzmir, Sistem Kalite belgelendirme ve test danışmanlığı şirketimizce İso belgesinin işlevini açıklarsak, kuruluşların müşterilerin memnuniyeti ve yasal yönetmelik koşullarını sağlayan sistemin var olduğunu belirtmektedir. Sistem Kalite kuruluşumuz, ürün ve hizmet konuları açısından faaliyet sunan ve gerekli olan şartları temin eden kuruluşların tümünü belgelendirmektedir.

‘‘ İso Belgesi Kapsamında Sistem Kalite Belgelendirme ve Test Danışmanlığı Kuruluşumuz 1999’dan günümüze bilgilendiriyoruz, belgelendiriyoruz… ’’

İso belgesi çoğumuzun işittiği gibi İso 9001, İso14001, Ohsas 18001, İso 22000 gibi standartların işleme konması neticesinde belgelendirme kuruluşları tarafından denetimlerde bunulması ile temin edilen belgelerdir. İso belgesi ile aslında İso 9001 ifade edilmek istenmektedir.

İso Belgesi Sahibi Olmak İçin

  1. Söz konusu belgeye ait sistemi oluşturmalısınız
  2. Sistemi uygulamaya geçirmelisiniz
  3. Sistemin çalışmasını sürdürmelisiniz
  4. Sistemi işletmesi düşünülen çalışanda ihtiyaç duyulan koşulların temin etmelisiniz
  5. Maddi olanaklar gibi maliyet kavramları ve diğer parametreler ortaya çıkmaktadır.

Bu kavramları belirlemeniz ardından İso belgesi İzmir Sistem Kalite belgelendirme ve test danışmanlık kuruluşumuz ile iletişime geçerek ilk adımı atmış bulunursunuz.

İso 9001 almaya başlayacak bir işletmenin ilk önce bu durumun İso belgesinin temin edilmesi adına gerekli olan Sistem işletmede inşa edilme süresini bilmesi gerekmektedir. İso Belgesi ile belgelendirme kurumlarına müracaatta bulunarak alınan bir belge almamak ile birlikte işletmenin büyüklüğüne ve yaptığı işlemlerin karışıklık duruma göre en az 2 ay olmak üzere 1 yılda sürebilir.

İso 9001 3 seneliğine verilmektedir. Yani iso 9001 size 3 yıllığına ödünç verilmektedir. Bu belgede ücretler belgeye temin edeceğiniz kuruluşa göre ve personel sayınız ile orantılı olarak değişme göstermektedir.

İzmir Sistem Kalite olarak belge konusunda işletmeniz ile 3 senelik sözleşme imzalayacağız.

3 senelik zaman şu şekilde gerçekleşmektedir.

  1. İlk sene belgelendirme incelemesi (ilk belgelendirme tutarını bu yıl almaktayız.)
  2. Gözetim incelemesi (Belgeye sahip olduğunuz tarih itibari ile bir yılın ardından aynı ay ve günde yapacağız. ve inceleme tutarı ödenmelidir.) 
  3. Gözetim incelemesi (Belgeyi aldığınız tarihi itibari ile 2 sene sonra yapılacaktır.) (Gözetim tutarı ödenecektir.)

Bu 3 senenin sona ermesi ile birlikte İzmir Sistem Kalite belgelendirme ve test danışmanlığı kurululumuz ile devam etmeyi talep etmeniz durumunda yine aynı aşamaları takip edecek bir 3 senelik sözleşme daha imzalayacağız..

İso Belgesi Danışmanlık Ofislerimiz 

İso belgesi danışmanlık önemli bir konu olmak ile birlikte bu hizmeti akreditasyonu onaylanmış ve kaliteli bir hizmet veren bir şirket ile çalışılması gerekir. Sistem Kalite olarak uluslar arası akredite olmuş ve 1999 yılından günümüze yılların verdiği deneyim ile Türkiye’de bir çok ilde faaliyette olan ofislerimiz ile sizlere kaliteli ve verim alabileceğiniz bir hizmet vermekteyiz. Bu ofisleri sıralayacak olursak; İso belgesi İstanbul, İso belgesi İzmir, İso belgesi Ankara, İso belgesi Bursa, İso belgesi Adana, İso belgesi Eskişehir, İso belgesi Konya, İso belgesi Antalya, İso belgesi Kayseri ofislerimizdir. Hatta yurt dışındaki İso belgesi Almanya ve İso belgesi Rusya ofislerimizle yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza da hizmetler sunmaktayız. 

Marka Tescil ve Patent Tescil işlemleriniz için www.sistempatent.com.tr sayfasına bakınız.