Globalgap Sertifikası Nasıl Alınır? Paylaş

Globalgap belgesi tarım üreticileri, entegre su ürünleri üreticileri, tarım ve suru ürünleri işleyen tesisler alabilmektedir. Üretim yapanlar tek başına Globalgap Belgesi alabildikleri gibi grup halinde mesela çiftçi kooperatifleri de başvuru yapıp belgeyi alabilmektedirler.
Globalgap tarımsal faliyetlerin daha kaliteli ve moder tarımın ihtiyaçlarına cevap verebilmesi için ortaya konmuş tandarddır. Avrupa En normları ve Iso 65 klavuzu rehberliğinde oluşturulan bu standard günümüzde dünyada en fazla kullanılan tarım standardı olma özelliğini taşımaktadır.
Globalgap belgesi olan bir ürün Globalgap Veritabanı sistemine kayıt olur ve Ürün Tedarik zincirine katılmış olur. Dolayısıyla Globalgap belgeli ürün tüm dünyada satış ve pazarlama ağına dahil olmaktadır. Bu da pazarlama açısından Globalgap’ in önemini göstermektedir.
Globalgap Belgesi Başvuran Kurum Açısından Çeşitleri;
Globalgap Sertifikası başvurusu Bireysel veya üretici birliği şeklinde yapılabilmektedir. Globalgap kayıt numarası alan üretim sahaları yılda bir kez denetlemesi yapılmaktadır.
Grup veya Birlik Sertifikası; Birden çok üreticinin biraraya gelerek oluşturdukları birlik, grup veya kooperatif türü yapılanmalara verilen sertifika çeşdidir. Bu birlik kendi içerisinde birsistem oluşturur. Yılda bir kez üreticilerden rastgele denetim yapılır. 
Globalgap Belgesi Alma Süreçleri ;
İşletmede kurulu bir sistem yoksa Sistem Kalite Dokümantasyon danışamnlığı alınır. (Danışman firma vasıtasıyla veya firma kendi bünyesinde bu çalışmaları yapabilir.
Kuruluş Denetim e hazır ise belgelendirme kuruluşuna müracaat edilir.
Teklif alınır.
Teklif imzalandıktan sonra denetim sözleşmesi yapılır.
Denetim tarihi planlanır.
Dokümanlar kontrol edilir.
Saha denetimi yapılır.
Eksiklik yoksa tetkik tutanağı belgelendirme onayına sunulur. (eksiklik varsa eksiklikler kapatılma
için süre verilir)
Belge onayı verilir.
Globalgap veritabanında onay yayını sağlanır.
Globalgap Belgesi Müracaatında İstenen Evraklar;
-Kuruluş resmi evrakları
-Kuruluşa ait imza sirküleri
-Vergi levhası
-İletişim bilgileri
-Ürüne ait bilgiler
-Üretim saha bilgileri m2 ve yer bilgileri ve hasat dönemleri
Başvuruda istenen bilgilerdir.

Marka Tescil ve Patent Tescil işlemleriniz için www.sistempatent.com.tr sayfasına bakınız.