Ölçüm sistemleri değerlendirilmesi (MSA) eğitimi hakkında genel bilgiler şunlardır.
Kuruluşlarda derecelendirme, inceleme ya da kalitelendirme için ile uygulanan ölçüm sisteminin güvenirliliğinin belirlenmesi, incelemelerin ardından ölçüm sisteminde iyileştirme olanaklarının meydana getirilmesi için izlenecek yol belirleme hakkında eğitime katılanlara bilgiler vermek.
Kapsamı
» Veri türlerinin tanımlaması,
» Niceliksel veriler adına ölçüm araştırması çalış tayı,
» Niteliksel ve niceliksel veriler adına ölçüm sisteminin kurgulanması,
» Ölçüm sistemlerini analiz metotları,
» Ölçüm sisteminin analizi,
» Niteliksel veriler adına ölçüm araştırması çalış tayı.
Katılımcılar:
Orta ve üst kademe yöneticiler, mühendisler, kara kuşak ve yeşil kuşak adayları. Kuruluşlarında İso 16949 sistemini oluşturmak ve devam ettirecek kişiler katılabilir.
Katılımcı sayısı: En az 8, en fazla 20 kişi.
Gerekli ön bilgi: Temel matematik.
Süresi: 1/2 ya da 1 gündür.
Not: Seminerin minimum %70’ine katılan kişiler seminerin ardından katılım belgesine sahip olacaktır. Konuyla alakalı eğitimlerimiz hakkında bilgi sahibi olmak için SİSTEM KALİTE belgelendirme kuruluşu olarak bizimle iletişime geçiniz.
MSA Eğitimi
Otomotiv ağları bünyesinde bulunan MSA eğitimi, en önemli modüllerdendir. MSA eğitimi yani ölçüm sistemleri değerlendirmeleri ile kuruluşlar ölçüm cihazları ile yapılan cihazların doğruluğunun kontrolünü yapabilmekte ve sürdürülebilir bir ölçüm sistemleri meydana getirebilmektedir. Ölçüm ağları değerlendirmesi İso 16949 kalite yönetim ağı kapsamında yeni ürünün kapsama girmesi süreçlerinde; müşterinin seçtiği kritik karakterlerin doğru ölçümünün yapıldığını garantilemek ve seri üretimine başlanmış ürünlerin ölçümleri esnasında uygulanan ölçüm sistemlerinin etkinliğini değerlendirmekte kullanılan bir metottur.