- HABERLER Paylaş

Temiz Oda (Cleanrooms) Standardı Revize Edildi

7 Ocak 2016 Perşembe

İmalat ve arge faaliyetlerinde kirlilik kontrolü esastır. Üretim süreçleride mutlak steril bir ortam gereken işlemlerin bulunduğu yerlerin Temiz Oda kullanımı ile kirlilik ve kontaminasyon kontrol altına alınmış olur.
Iso standardlarından Temiz Oda Clean Room standardı ISO 14644-1: 2015 yeni versiyonu yayınlandı.

Gıda üretimi, ilaç, havacılık ve otomotiv üretimi gibi sektörlerde kontrol ve validasyon için temiz oda gerekli olan sektörlerden bazılırıdır. Temiz odalar havadaki kirletici maddeler yüksek oranda kontrol eden ve   ürün ve süreçlere kontaminasyon olabilecek kirlenmeşartlarını izale eden bir ortam oluşturulur.

ISO cleanrooms (Temiz Oda Standardı) kontaminasyon riskini yönetmek için gerekli uygulamaları ve prosedürleri içeriğe sahip bir standarddır.

Serinin ilk iki sadece hesaba en son teknolojik gelişmeleri ve pazar ihtiyaçlarını almak için güncellendi.

ISO 14644-1: 2015,  Temiz odalar  kontrollü çevreler - Bölüm 1: parçacık konsantrasyonu hava temizliği sınıflandırılması 
ISO 14644-2: 2015 Temiz odalar ve ilgili kontrollü çevreler Bölüm 2: ilgili Temiz oda performansı İzleme parçacık konsantrasyonu hava temizlik, sınıflandırma ve cleanrooms havanın temizliğini izlenmesi ile ilgili standard güncellendi.

Tüm Haberler

Marka Tescil ve Patent Tescil işlemleriniz için www.sistempatent.com.tr sayfasına bakınız.