- HABERLER Paylaş

Helal’e Ev Sahipliği Yapıyoruz

28 Kasım 2017 Salı

Helal’e ev sahipliği yapıyoruz. Ev sahipliği yaptığımız helal zirvesi ile islam ile ilgili çeşitli sektöründe yapılan faaliyetleri bir çatı altına toplayan bir görev alacak, ekosistemdeki ve değeri 14 trilyon lira değerindeki Helal Pazarını daha da büyütmek ve ülkemizi bir merkez durumuna getirmek.
 
Helal’e ev sahipliği yapıyoruz. Ev sahipliği yaptığımız zirvenin asıl amacı, helal ekosistemde yer alan sektörlerde, Müslüman kesimin hakkı ve gereksinim duyduğu ortak helal standardının hazırlanabilmesi açısından tetkiklerin ve önerilerin arz edileceği en üst düzey ve yüksek katılımlı platformu oluşturmak. Bu durumun yanı sıra helal hakkında art niyetli işlemlerin engellemek ve İslami finansalında yapılan girişimleri ve stratejilere destek vermek de zirvenin hedefleri arasında. Müslüman ilim insanları, imalatçı kuruluşlar, hizmet sağlayıcılar ve helal belgelendirme, standardizasyon ve akreditasyon, finansal firmalar ve ticaret ve turizm odaları ile ortaklığı içinde olunacak bir zemin hazırlıyor.
 

En Büyük 10 Helal Ürün İhracatçı Firma Ülkesi Gayrimüslim


Dünya Helal Zirvesi çerçevesinde yapılan Helal Ticaret ve Pazar Stratejileri konferansında, tüketim ürünü satışı yapan küresel ve bilinen kuruluşların neredeyse tümünde helal belgesi bulunduğu belirtildi. En önemli helal gıda ihracatçı devletler içinde Müslüman ülkenin yer almadığına vurgu yaparak, dünya helal sektöründe en çok ihracat eden 10 ulus gayrimüslim. Bu uluslar piyasada yer alan payları ise % 85 olduğu belirtildi. Helal üründen aldıkları pay % 15 civarından yer alan Müslüman uluslar içinde Malezya ve Endonezya'nın önde olduğunu belirtildi.
 

Helal Ürün Hareketi Yeni Değer Zincirleri Oluşturuyor


Helal ürün hareketi yeni değer halkası meydana getirdiği belirtildi. Helal ürünün yalnızca et ile sınırlı olmadığı, daha geniş bir anlama sahip olmasının yanı sıra, domuz menşeli kemik, deri türü ürünlerin boya kalemlerinden tutunda güzellik ürünlerine varınca yada kadar oldukça geniş alanda icra edildiği belirtildi.
 

Tüm Haberler

Marka Tescil ve Patent Tescil işlemleriniz için www.sistempatent.com.tr sayfasına bakınız.