- HABERLER Paylaş

14 Ekim Dünya Standardlar Günü

17 Ekim 2016 Pazartesi
‘‘ Güvenlik ve kalite için asgari standartların bir araya geldiğine emin değilseniz dünya genelinde bir üretici olarak ürününüz satamazsınız. Sonuç olarak, darmadağın veya güvensiz olabileceğiniz gibi evdenizde bulunan diğer ekipman ile uyumlu olmayabilirsiniz. ’’
Ülkeler arası standartlar olmasa idi, çoğumuzun çabucak aldığı mal ve hizmetlerde küresel tedarik zincirinde güven olmazdı. Bu önemli konuya dikkat çekmek için ISO ve ortak kuruluşlar, Ülkeler arası Elektroteknik Komisyonu ( IEC ) ve Ülkeler arası Telekomünikasyon Birliği ( ITU) işbirliği ile Dünya Standartlar Günü  14 Ekim'de kutlanır.
Biz bir servis sağlayıcı üzerine iyi stoklanmış mağaza raflarında aramayı yaparken, güven sağladıkları ürün veya hizmetler beklentilerimizi karşılamaktadır. Bunun nedeni ise, arkalarında standartlar ve uygunluk değerlendirmesinin olmasıdır. Buda güven eksikliği duygusunun kolaylıkla kırılmasını sağlar.
Standartlar olmadan, sadece bilmek gündelik hayatta işe yaramaz. Standartlar, ofis eşyaları, ev eşyaları ve teknoloji ürünler için, küresel ekonominin hizmetlerine, güvenlik, güvenilirlik ve birlikte çalışabilirliği sağlamak için gereklidir.
Uluslararası standartlar, dengeli, açık ve şeffaf bir süreç yoluyla, tüm dünyadan gelen uzmanlar tarafından geliştirilmiştir. Güven, gerçek sorunlara pratik çözümler ile sonuçlanan bu işin kalbidir.
Dünya Standartlar Günü kutlamaları neredeyse 70 yıldır sürmektedir, ISO endüstriyel ilerleme gönüllülük esasına dayalı uzlaşmaya ile standartlar, mahmuzlu küresel ticaret ve geliştirilmiş sağlıklı ve güvenli bir çevre üretmiştir.
Güvenilir standartların yeniliklerle uyumlu ve mevcut teknoloji ile çalışacak olması, ürün ve hizmetleri çok güvenilir olacağını temin eder. Hükümetler tarafından düzenlemelerin tamamlanması için güvenilir çözümleri gibi standartlar kullanmak, onların kendilerini veya risk altında bulunan ailelerini koyarak tüketicilere huzur verir.
IEC, ISO ve ITU ve tüm üyeleri her yıl 14 Ekim’de  Dünya Standartlar Gününü kutlamaktadır. Gönüllü olarak uluslararası standartları geliştirmek, dünya çapında binlerce ortak uzmanların çabaları ile gerçekleşecektir.
     İso Belgesi, İso Belgesi Eğitimleri ve İso Belgesi Standartları alanında yaşanan güncel gelişmelerden haberdar olmak için lütfen sistem kalite web sayfamızı ziyaret ediniz... 
Tüm Haberler

Marka Tescil ve Patent Tescil işlemleriniz için www.sistempatent.com.tr sayfasına bakınız.