- HABERLER Paylaş

Türkiye’den Ticari ve Ekonomik Yaşamda Standardizasyonun Önemi

31 Ekim 2016 Pazartesi
‘‘Dünya standartlar günü programı çerçevesinde 19 Ekim’de ülkemiz sempozyum organize edecek. Sempozyumda standartlaştırmanın ticari ve ekonomik yaşamda önemi hakkında bilgiler verilecek.’’

Dünya standartlar günü programı çerçevesinde 19 Ekim'de standartların önemi hakkında ülkemizde standartlar hakkında sempozyum düzenleyeceğiz. Bakan Özlü ‘nün katılacağı sempozyumda ülkeler arası standardizasyon sektöründe başarı elde eden bir çalışmaya, ödül takdim edilecek.

Sempozyumda, ticari ve ekonomik yaşamada standardizasyonun öneminin konuşulacağı gibi ulusal ve ülkeler arası standartlaştırmanın önemi ve iş dünyasına getireceği faydalar, standartların ticarette yaşanan engellerin aşılmasındaki önemi ve standartların dış satıma ve finansal gelişmeye etkileri alanında uzman konukların konuşmaları ile değerlendirilecek. Sempozyumda standardizasyonun tarihsel gelişimi hakkında bilgiler verilecek. Türkiye nezdinde oluşturulan ve ülkeler arası standardizasyonunun yayınladığı TS ISO/TS 13811 oteller adına gelişen çevre koşullarını araştıran ISO çalışma ekibinin başkanı, ülkeler arası standardizasyonun yolu hakkında katılımcılara bilgiler aktaracak. Sempozyumda ticarette teknik engeller ve standartların görevi konusunda da katılımcılar bilgiler sunulacak.

Sempozyum İş Dünyasını Temsil Edecek Katılımcılara Söz Alacak

Sempozyumda standardizasyon çalışmalarına iş hayatının katılımı hakkında düşünceler, standartların ticari ve ekonomik hayata getirdikleri ve ekonomik büyümeye ve ihracata etkileri konusunda bilgiler paylaşılacak.

Patent, Ar-Ge Teşvikleri, Buluşlar, Patentli Buluşlar, Teknoloji, Patentli Teknoloji sektörlerinde ve Patent ihlallerine Karşı Açılan Davalarda yaşanan güncel gelişmelerden haberdar olmak için lütfen sistem patent web sayfamızı ziyaret ediniz...
Tüm Haberler

Marka Tescil ve Patent Tescil işlemleriniz için www.sistempatent.com.tr sayfasına bakınız.