- HABERLER Paylaş

Ev Ve İş Yerlerine Enerji Kimlik Belgesi Şartı

18 Mart 2017 Cumartesi
‘‘ Ev ve iş yerlerine enerji kimlik belgesi şartı getiriliyor. 2 Mayıs 2017 tarihi itibari ile Enerji Kimlik Belgesi bulunmayan ev iş yerlerinin satışı yapılmayacak. ’’

Ev ve iş yerlerine enerji verimliliği yasası uyarınca, enerji kimlik belgesi şartı aranacak. Bu yasa doğrultusunda belgesi bulunmayan binalar mayıs ayı itibari ile alınamayacak ve satışı yapılamayacak. Ev almak ve ya kiralamayı düşünenlerin kararında belirleyici bir şart durumuna gelecek Enerji Kimlik Belgesi, 2011 yılından evvel yapı ruhsatı almış binalar adına 2 Mayıs 2017 yılı itibari ile zorunlu hale gelecek.

Enerji Kimlik Belgesi, buzdolabı, çamaşır makinalarında bulunan A,B,C sınıfı olarak ifade edilen sınıflandırmanın yapılarda uygulanmış şeklidir. Bu belgelendirme binanın biçimini, uyguladığı enerji türü, kullandığı enerji çeşitlerini girilip sınıflara ayırmada bulunarak ve bunun neticesinde temin edilen bir belgedir. Evlerin alınması, satışının gerçekleşmesi veya kiralanması usulü de dahil olmak üzere evlerde enerji kimlik belgesinin bulunması mayıs ayı itibari ile mecburi oluyor.

Enerji Kimlik belgesi, ev kiralayacak olan şahısların da talep etmesi gerekli olan bir belgedir. Alınan veya kiralanan evlerin veya iş merkezlerinin yer aldığı sınıf hakkında bilgi sahibi olunmalıdır. Eve gireceksiniz fakat enerji tüketiminiz ne kadar olacak? Bunun belgelendirilmesi gerekmektedir.

Sistem Kalite belgelendirme ve test danışmanlığı kuruluşu olarak bu konuda sizlere yardımcı olacağız...
Tüm Haberler

Marka Tescil ve Patent Tescil işlemleriniz için www.sistempatent.com.tr sayfasına bakınız.