- HABERLER Paylaş

Elazığ’da İyi Tarım Uygulamaları Paneli

9 Mayıs 2017 Salı

‘‘ İyi tarım uygulamaları projesi çerçevesinde bilgi vermek amacı ile panel düzenlendi. İyi Tarım Faaliyetlerinin (Uygulamalarının) Yaygın hale getirilmesi ve Kontrol Edilmesi Projesi kapsamında gerçekleştirilen uygulamaların 2017  senesi toplantısı Elaziz’de (Elazığ) yapıldı. ’’

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün ev sahipliğinde organize edilen etkinliğe Elazığ İl Müdürü ve çiftçiler katılım sağladı.

İyi tarım uygulamaları panelinde söz alan il gıda tarım müdürü, zirai ilaç uygulamasının minimize edilmesi amacı ile bu tür uygulamaların yapıldığını vurguladı. Bu tarım yönteminin Elazığ ilinde olması gereken yere ulaşabilmesi açısından bakanlığımız tarafından farklı çalışmaları gerçekleştirilmekte olduğunu belirtti. Devam eden açıklamalarında 2017 yılı etkinliği kapsamına dahil edilen ödenek ayrılan programlarımıza üretim konusunda il merkezinde seracılık uygulamasının, Keban’da alabalık üretimi ve Ağın’da ise badem yetiştiriciliği konusunda belirli kotada çiftçilerimizi iyi tarım uygulamalarına dahil edebilmek amacı ile projemize kattıklarını ifade etti.

Gerçekleştirilen panelde, doğal kaynakların sürdürülebilir, uygulanması ve tüketici tarafına daha sağlıklı ürün temin etmek, üretici kesimin ürün ziyanını engellemek adına bilinçli bir şekilde kimyasal madde uygulamasını esas alan proje çerçevesinde, ilimizde bitkisel ve alabalık yetiştiriciliğinin yaygın hale getirilmesini hedeflendiği aktarıldı. Bu çerçevede iyi tarım uygulamaları standardı adına danışmanlık hizmeti vermekle, Sistem Kalite olarak tüketicilerin daha sağlıklı ürün temini için katkı sağlamaktayız. İyi tarım uygulamaları adına daha fazla bilgi için sayfamızı ziyaret ediniz.
Tüm Haberler

Marka Tescil ve Patent Tescil işlemleriniz için www.sistempatent.com.tr sayfasına bakınız.