- HABERLER Paylaş

5. Helal Yiyecek Etkinliği Toronto’da Gerçekleşti

13 Mayıs 2017 Cumartesi
‘‘Geleneksel helal yiyecek etkinliği bu seneki 5. dönemi Toronto’da gerçekleşti. Geleneksel anlamda şekilde her sene tertiplenen başta A.B.D ve tüm dünya kapsamında önemli bir paya sahip olan Helal Yiyecek Etkinliği’nin bu seneki beşinci dönemi Toronto ev sahipliğinde gerçekleşti."

5. helal yiyecek etkinliği, Kanada ülkesinin Toronto kentinin ev sahipliği rolünü üstlenerek gerçekleşti. Bu etkinliğe başta A.B.D olmak üzere dünya genelinin en geniş çaplı islam alemi etkinliği şeklinde kabul görülmektedir. Bu sene yapılan etkinliğe katılımcılar yoğun ilgi gösterdi. Müslüman toplumun festivali olma niteliğine sahip Amerika kıtasının en kapsamlı etkinliği olan ve ilk kez 2013’te uygulanan Helal Yiyecek etkinliği, bu sene oldukça ilgi gören katılım ile beşinci defa düzenlendi. 

Toronto şehrinde organize edilen bu etkinlik, başta Amerika olmak üzere dünya genelinde oldukça yoğun ilgi ile karşılandı. 5000 kişi tarafından tertiplenen bu etkinliğe yaklaşık 50 bin kişilik bir katılım sağlandı. Kanada ülkesinin Toronto şehrinde yaklaşık yarım milyon müslüman yaşamını sürdürmekte. Bu durum dolayısı ile Kanada'da yaşamını sürdüren Müslümanların geleceği açısından umut verici bir tablo meydana çıkıyor. 

5. helal yiyecek etkinliği’nin organizatörleri; "Müslüman sayısında yaşanan yükseliş ve bu çeşit faaliyetlere katılımdaki artma son derece önem teşkil etmektedir. Bu çeşit organizasyonlar ile Kanada'da yaşamakta olan Müslüman nüfusun kardeşlik bağları da oldukça güç elde etmektedir, şeklinde açıklamalarda bulundu. Festival'de helal kesilen etler, İslami standartları sağlayan ürünler ve Müslümanların işlediği el işleri gibi güzel ürünlerde tanıtıldı. Kanada'da Müslümanlara sunulan helal ürünlerin ekonomi kapsamında yükselişi son zamanlarda göze çarpıyor.
Tüm Haberler

Marka Tescil ve Patent Tescil işlemleriniz için www.sistempatent.com.tr sayfasına bakınız.