- HABERLER Paylaş

Ülke Olarak Helal turizmde 4. Basamaktayız

30 Mayıs 2017 Salı
Ülke olarak helal turizmde 4. basamakta yer aldık. 2020 yılında maddi büyüklüğünün 750 milyar liraya ulaşması hedeflenen helal turizmde ülke olarak 4. basamakta bulunuyoruz. Bizden önceki ilk üç sırayı ise Malezya, BAE (Birleşik Arap Emirlikleri) ve Endonezya sırası ile paylaşıyor.

Ülke olarak helal turizmde 4. basamakta  yer almamızın yanı sıra günümüzde tatil ve seyahat anlamında dini duyarlılıkları gözeten "helal turizm"e yönelik ilgi günden güne artış gösteriyor. Bu durum gösteriyor ki 2020’de Helal turizm pazarı 180 milyon turist ile 750 milyar liralık hacme geleceği düşünülüyor. Dünya genelinde helal tatil hizmeti sunan konaklama tesisi 350 adet iken bu tesislerin 160 tanesi ülkemizde yer almaktadır. Tatillerini İslami inanca ve hükümlerine uygun şekilde geçirmeyi talep edenler adına oluşan helal tatilde tüketici kesim, konaklama gereksinimlerini karşıladıkları tesislerde ibadetleri adına rahat odalar, alkollü içeceklerin olmaması, bayan ile erkeklerin ayrı olarak kullanımına sunulan yüzme havuzları ve özel aile hizmetlerine özen gösteriliyor. Dünya genelinde helal tatil hizmeti sunan tesis yaklaşık 400 ve bunların 160'ı ise ülkemizde yer alıyor.

Helal Turizm 1 . Sırada Malezya Yer Alıyor

Küresel Müslüman Seyahat Endeksi'n listesinde Ülkemiz olarak Türkiye 4. basamakta yer aldığı açıklandı. Bu liste, helal gıda ürünleri ve Müslüman ailelere uygun olan konaklama tesisleri alternatifleri gibi şartları göre oluşturuluyor. Listenin 1. basamağında ise Malezya yer alıyor. Bu ülkeyi ise Birleşik Arap Emirlikleri, Endonezya, Türkiye ve Suudi Arabistan sırası ile izliyor. Kazakistan ise Eski SSCB ülkeleri içinde olan ülke olarak en iyi derece ile 17. basamakta yer alıyor. Kırgızistan 25, Tacikistan 26, Özbekistan 28. basamakta yer alan diğer ülkeler. Bu listeye göre büyük kısımı Müslüman olan devletler dışarıda bırakıldığı zaman listenin 1. sırasında Tayland, 16. sırada ise Rusya buluyor.

145 milyonluk nüfuslu Rusya’nın 20 milyonu bulunan Müslüman nüfusa sahip olmasına rağmen "helal turizm" piyasasında oldukça geride yer alıyor.

Rusya Küresel Müslüman Seyahat Endeksi'ne göre Helal Turizm’de bu yıl 44. Rusya geçen sen 49. sırada yer alıyordu. Müslüman turizm piyasası, 2020’ye geldiğimiz zaman 750 milyar liralık bütçeye varacağı tahmin ediliyor.
Tüm Haberler

Marka Tescil ve Patent Tescil işlemleriniz için www.sistempatent.com.tr sayfasına bakınız.