- HABERLER Paylaş

Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği ( İSG ) Günü Etkinliği

30 Mayıs 2017 Salı
Dünya iş sağlığı ve güvenliği (İSG) günü, İSG bilgilerinin elde edilmesi ve uygulanan faaliyetlerde ilerleme kaydedilmesi sloganı kapsamında düzenlendi

Dünya iş sağlığı ve güvenliği (İSG) günü adına ülkeler Arası çalışma örgütü’nün Türkiye’de yer alan temsilciliğinin verdiği demeçte, yaşanacak iş kazaları ve oluşacak mesleki rahatsızlıklarının engellenmesi hususunda ileri gidilmesi açısından bilinçlendirmenin oluşturulma düşüncesi olduğu belirtti.

Her sene Nisan ayının 28’inde kutlanan İSG günü, dünya genelinde iş kazalarında yaşamını yitirmiş veya çeşitli yerlerinden yaralanan çalışanları anma ülkeler arası günü şeklinde de bilindiği ifade edildi.

İSG Gününün bu seneki konusu, güven veren iş sağlığı ve güvenliği bilgileri elde etme ve uygulamalarının önemine vurgu yapmak olduğunun altı çizilen açıklamada, her sene iş ile ilişkin kaza ve hastalıklar akabinde 2,5 milyondan çok çalışanın yaşamını yitirdiği, 400 milyona yakın iş kazasının oluştuğu düşünülüyor.

Bu düşüncelerin, yaşanacak sıkıntıların boyutunu, iş kazalarını, meslek hastalıklarının işçilerin, aileler ve maddiyat üzerine etkilerini büyük ölçüde yansıtmadığının altını çizen açıklamalarda, şu şekilde devam etti:

"İş ile ilişkin hastalıklar, oluşan yaralanmalar ve hastalıklar akabinde ve boyutunu öğrenebilmenin yanında, güvenilir ve sağlıklı iş sahaları adına verimli politika ve stratejileri oluşturma gayesi ile ileri kalitede ulusal veriye gereksinim duyulduğu kesin. Çok miktarda çalışma örgütü İSG anlaşması, güvenil duyulan İSG verisinin elde edilmesi ve uygulanmasının yeni risk tespiti, tehlike teşkil eden iş alanların tanımının yapılması, engelleyici önlemlerin geliştirilmesi ile birlikte ülkeler arası, ulusal ve işletme seviyesinde politikaların gerçekleştirilmesi, düzenlerin ve programların geliştirilmesi bakımından kaçınılmazdır. Güven duyulan İSG verileri öncelikleri tespit etmeye yardımcı olmakta ve ilerleme kaydetmeyi ölçmek adına ihtiyaç duyulan temeli oturtmaktadır."

Sosyal Diyaloğ Oldukça Önemli

Dünya iş sağlığı ve güvenliği (İSG) günü çerçevesinde çalışma örgütünün Türkiye temsilciliğinden gelen açıklama, iş kazaları ve mesleki hastalıkların engellenmesi ve kazalar ile hastalıklar oluşmadan risklerin tanımının yapılmasının ve risklerin bertaraf edilmesine ilişkin olduğu belirtildi.

Riskli durumlar ve şüphe duyulan meslek hastalıkları olaylarına ilişkin verilerin elde edilmesinde esas önemli olanın, tedbir alma kültürü kazanılması olduğuna dikkat çekilirken, güven duyulan İSG verisi elde etmek adına devlet, işçi ve işveren örgütleri ilişkisindeki verimli sosyal diyaloğun oldukça önemlidir, şeklinde açıklamalar yapılarak, doğru veri yaşam kurtarmaya yardım edecektir. Bu durumu öncelik şekle getirelim şeklinde değerlendirme yapıldı.
Tüm Haberler

Marka Tescil ve Patent Tescil işlemleriniz için www.sistempatent.com.tr sayfasına bakınız.